7 πράγματα που δεν πρέπει να ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να αποτελεί την πεμπτουσία της τεχνολογίας κάθε πεινασμένου στομαχιού, δεν παύει όμως να κρύβει κινδύνους τόσο για την υγεία όσο και για το σπίτι! Η σωστή χρήση του λοιπόν κρίνεται απαραίτητη και αφήστε τα πειράματα για το youtube. 

Αποφύγετε λοιπόν τα εξής:

1. Να βράσετε αβγά στο φούρνο μικροκυμάτων. Το πιθανότερο είναι να καταλήξετε να καθαρίζετε το φούρνο αφού το αβγό θα βρίσκεται κυριολεκτικά παντού!

2. Να ξεπαγώσετε κομμάτια κατεψυγμένου κρέατους -μπιφτέκια, φιλέτα κλπ-. Το εξωτερικό μέρος θα ζεσταθεί υπερβολικά ενώ προς το κέντρο θα παραμείνει παγωμένο αλλοιώνοντας τη γεύση αλλά και την ποιότητα του.

3. Να ζεστάνετε φαγητό σε σκεύος ή συσκευασία που περιέχει οτιδήποτε μεταλλικό. Μέταλλο και φούρνος μικροκυμάτων είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός!

4. Να ζεσταίνετε φαγητά από το ψυγείο μέσα στα πλαστικά τάπερ τους. Ακόμα και αν φέρουν την ένδειξη καταλληλότητας για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων, έρευνες έχουν αποδείξει ότι κατά τη διάρκεια της θέρμανσης τους απελευθερώνουν επικίνδυνα χημικά στο φαγητό. 

5. Τις συσκευασίες styrofoam που χρησιμοποιούνται συχνά στο delivery φαγητού, είναι επικίνδυνες για την υγεία μιας και απελευθερώνουν βλαβερές ουσίες.

6. Τα κεραμικά πιάτα, κούπες και μπολ συχνά αναπτύσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες και είναι εύκολο να κάψετε τα χέρια σας.

7. Να βάζετε σε λειτουργία το φούρνο όταν είναι άδειος! Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο φούρνο μικροκυμάτων σας, ακόμα και φωτιά.